Založ si blog

Keď k nám zavíta kreatívne podvedomie

Určite sa to už stalo aj vám a boli ste nútení klásť si otázky, na ktoré sa len ťažko hľadali adekvátne odpovede a vysvetlenia.  Naše podvedomie spojené so spomienkami a zážitkami dokáže častokrát vykúzliť  neuveriteľné príbehy, nad ktorými sa nestíhame diviť a donúti nás zamyslieť sa nad  vecami, ktoré by nás za iných okolností nikdy nenapadli.

Skúšali ste  niekedy prísť na koreň vášho sna? Hľadali ste v ňom situácie z reálneho života?  Prišli ste na to, prečo ste obedovali za jedným stolom s rímskymi vojakmi a vzápätí sedeli v lietadle s Paľom Haberom? A podarilo sa vám to? Myslím, že sa zhodneme keď skonštatujeme, že v mnohých prípadoch sa gulášový mix našich zážitkov dokonale spojil do sna, z ktorého vznikol komický obraz našej osobnosti. Niekedy sa rôzne prvky  podvedomia jednotlivca skĺbia do inej podoby, no nakoniec kľúčové slová hovoria o tom istom. No nemusí to byť stále len v takejto forme. Niekedy spojitosť s reálnym životom ani nenájdeme, inokedy tam nájdeme len informáciu, ktorú vám ktosi deň vopred povedal, či ste niekde niečo videli, no nepripisovali ste tomu veľkú dôležitosť. Sny  niekedy zachytávajú aj niečo zlé a uprostred noci, počas jediného okamihu prichádzame o svojich najbližších. Vtedy sa v každom z nás niečo pohne a uvedomíme si, čo daný človek pre nás skutočne znamená.

Ako teda môžeme vidieť, sny sú nekonečná studňa nášho podvedomia, hrajú sa s informáciami, s drobnými súvislosťami, s dôležitými i menej relevantnými materiálmi a poznatkami, naše podvedomie nás teda niekedy núti zamýšľať sa nad samým sebou, ovplyvniť nás, či lepšie pochopiť naše vnútro, pred ktorým sa neraz skrývame.  Musíme teda zložiť  veľkú poklonu našej nočnej predstavivosti, ktorej kreatívnosť nemá niekedy hraníc.

 

Klenoty Toskánska II.

01.09.2012

Ako som už v predchádzajúcom článku načrtla, naše putovanie po Toskánsku sa rozhodne vo Florencii nekončí, práve naopak a celé veľké cestovateľské dobrodružstvo iba správne nakopne do ďalších pôsobivých zážitkov. Veď bez akýchkoľvek pochybností môžeme práve tento región označiť za to najlepšie, čo možno v Taliansku vidieť. V prvom rade by som chcela [...]

Klenoty Toskánska I.

25.08.2012

Leto sa pomaly končí a väčšina z vás už má určite svoje dovolenkové dni za sebou a len s nostalgiou sa v myšlienkach vracia do obdobia neopakovateľného oddychu niekde pri vode, v horách, či v akejsi typicky dovolenkovej destinácii. Netreba však zúfať a so smútkom očakávať nasledujúce leto. Príležitostí na príjemne strávené dni a vytúžený oddych počas [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 5104x
Priemerná čítanosť článkov: 1701x

Autor blogu

Kategórie